‘I always worried about you because you march to the beat of your own drum – but now I know that’s good. I know your life will be an adventure.’

Dit citaat komt uit een brief die Betty Draper, zelf een beknotte huisvrouw uit de jaren ’50, in de tv-serie Mad Men aan haar dochter Sally schrijft. Het trof me meteen. Niet alleen vanwege de ontroerende scène, maar ook omdat het elementen bevat die me van jongs af aanspreken: je eigen weg bewandelen en het leven ervaren als een avontuur.

Mijn naam is Simone Schouten (Rijnsburg, 1975).
Ik studeerde journalistiek in Utrecht en filosofie in Amsterdam en Nijmegen: studies waarin nieuwsgierig zijn, beschouwen, beschrijven en vragen stellen een grote rol spelen. In januari 2021 rondde ik met succes de beroepsopleiding tot filosofisch practicus af aan de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW). Daarin staat het voeren van denkgesprekken centraal. Als begeleider werk ik vanuit rust, aandacht en structuur.

Naast begeleider van denkgesprekken ben ik zelfstandig communicatieadviseur voor opdrachtgevers in de publieke en maatschappelijke sector. Op mijn LinkedIn-pagina lees je meer over mijn professionele achtergrond.